Принятие Земельного кодекса повлечет за собой изменения других законов

22.11.2001, 11:34

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам аграрной политики и земельных отношений считает, что определенные действующие законы Украины требуют упразднения или внесения изменений и дополнений в связи с принятием Земельного кодекса Украины. (укр.)

Як зазначила його голова Катерина Ващук, Комітет звернувся до парламентського Комітету з питань правової політики з пропозицією вивчити питання про:

- визнання такими, що втратили чинність, закону "Про зупинення спаду сільськогосподарського виробництва та продовольче забезпечення країни в 1997-1998 роки" та постанови "Про подолання кризового стану в агропромисловому комплексі";

- внесення змін і доповнень до закону "Про особливості приватизації майна в агропромисловому комплексі".

Комітет також погодився з пропозицією Кабінету Міністрів України внести зміни до деяких чинних законів України у зв'язку з прийняттям Конституції України. Ці пропозиції містяться в законопроекті про зміни і визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Конституції України і стосуються, зокрема, законів "Про селянське (фермерське) господарство", "Про колективне сільськогосподарське підприємство", "Про пестициди і агрохімікати". Як зазначила К. Ващук, зміни стосуються здебільшого застарілих термінів та назв органів влади і сільгосппідприємств України.

Профільний парламентський Комітет також рекомендував Верховній Раді України схвалити в першому читанні законопроект про внесення змін до статті 4 Закону України "Про державне регулювання імпорту сільськогосподарської продукції", внесений урядом України. Цим документом передбачається, що сільгоспсировина, яка ввозиться в Україну винятково для промислової переробки і підлягає санітарно-епідеміологічному, фітосанітарному, радіологічному та ветеринарному контролю, звільняється від обов'язкової сертифікації. На думку членів Комітету, це дозволить спростити процедуру імпорту сільгоспсировини, що, в свою чергу, позитивно вплине на діяльність вітчизняних переробних підприємств.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також