В Сьерра-Леоне разбился украинский вертолет

08.11.2001, 11:31

Недалеко от Фритауна потерпел катастрофу вертолет МИ-8 украинского миротворческого контингента миссии ООН в Сьерра-Леоне. (укр.)

7 листопада близько 23:50 за місцевим часом (різниця між Київським часом - 2 години), поблизу Фрітауну зазнав катастрофи вертоліт Мі-8 українського миротворчого контингенту місії ООН в Сьєрра-Леоне. Згідно із заявкою місії ООН гелікоптер здійснював плановий політ за маршрутом Хайстінгс- Фрітаун- Лунгі- Фрітаун- Хайстінгс, загальна відстань близько 50 кілометрів.

З населеного пункту Хастінгс вертоліт вилетів о 22:56 за місцевим часом. О 23:05 екіпаж здійснив посадку у Фрітауні, а о 23:41 вилетів з цього міста у напрямку населеного пункту Лунгі, через морську протоку.

Згідно з планом польоту, о 23:50 командир вертольоту повинен був вийти на зв'язок з центром координації польотів місії ООН. Плановий зв'язок не відбувся. У зв'язку з цим 8 листопада в 00:12 за місцевим часом в повітря було піднято вертоліт пошуково-рятувальної служби. Здійснивши обліт, екіпаж пошукового гелікоптера виявив на воді уламки зниклого вертольота. Відразу до рятувальних робіт було залучено це один вертоліт та чотири човна з особовим складом.

На борту вертольоту Мі-8, що зазнав катастрофи, знаходилося 4 члена екіпажа - офіцери 20-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України та 3 пасажира (співробітники місії ООН у Сьєрра-Леоне).

Вночі 8 листопада в ході пошуково-рятувальних робіт було знайдено тіла командира екіпажа підполковника Володимира Савчука, льотчика-штурмана капітана Сергія Філіповича та одного представника ООН. Доля інших, зокрема, бортового перекладача вертолітної ланки капітана Сергія Аюшева та бортового авіаційного техніка вертольоту старшого лейтенанта Андрія Кулікова, поки невідома. Пошуки тривають.

Для встановлення причин та обставин катастрофи вертольоту Мі-8 створено спеціальну комісію.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також