Самолеты США продолжают использовать украинский воздушный коридор

09.11.2001, 10:53

В соответствии с предварительно поданной заявкой, американские самолеты продолжают использовать предложенные Украиной воздушные коридоры для проведения антитеррористических операций. (укр.)

9 жовтня було виконано перший проліт пари літаків. Всього, станом на 7 листопада, 211 повітряне судно США перетнуло повітряний простір України. Зокрема, 78 транспортних літаків С-17, 5 - С-130 та 128 літаків-заправників КС-135. Маршрути пролягали в основному над акваторією Чорного моря, де відбувалася дозаправка транспортних літаків.

Диспетчерське керування здійснювалося спеціальними змішаними групами регіональних ділянок управління повітряним рухом. Зокрема, Сімферопольської, Львівської та Одеської. До складу спеціальних груп диспетчерів увійшли цивільні та військові фахівці, які добре володіють англомовною авіаційною термінологією. Крім того, на аеродромах у черговому режимі знаходилися винищувачі ВПС та ППО Збройних Сил України в готовності надати допомогу в разі необхідності.

Під час прольоту над територією України вони безперервно супроводжувалися радіотехнічними військами ППО Збройних Сил України та відповідними службами "Украероруху". У разі виникнення форс-мажорних обставин, згідно з попередньою домовленістю, американські літаки були готові прийняти аеродроми Кульбакіно та Львів. Всі 211 прольотів відбувалися у штатному режимі.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також