Чужие-5

13.02.2001, 10:41

Странные насекомые оккупировали Донецкую область в прошедшие выходные. Неизвестно откуда они взялись, и до сих пор не установлен их вид. (укр.)

У прикордонній зоні з Росією в районі пункту "Маринівка" виявлено масове розповсюдження комах на площі в 1,5 гектара щільністю п'ять одиниць на один квадратний дециметр. Як повідомили в Донецькій обласній адміністрації нашому кореспонденту Павлу Кущу, фахівці встановили, що дивні комахи належать до хижаків рослинного виду. На думку спеціалістів, загрози населенню, тваринам та навколишньому середовищу немає. Більше прояснити ситуацію допоможуть лабораторні дослідження, які розпочалися вчора.

На місці події працює мобільна оперативна група Управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення облдержадміністрації, фахівці обласної санепідемстанції та ветеринарної служби, підрозділ аварійно-рятувального загону МінНС, підрозділ прикордонних військ. Про надзвичайну ситуацію сповіщено органи влади сусідніх областей, у тому числі Ростовської та МінНС Росії.

За попередньою версією, комахи повилазили з вигрібної ями неподалік від Маринівки, яку буквально днями було засипано хлорним вапном. Їдке середовище в купі з різким потеплінням могло спричинити "міграцію" комах. З учорашнього дня на обраній ними території розпочалося знищення осередку "окупантів" шляхом дезинфекції.
Олена Ярошенко.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також