В поисках новых форм оказания медицинской помощи

21.02.2001, 15:36

Сотрудничество правительства с Американским международным альянсом здравоохранения позволяет детально изучить международный опыт получения медицинской помощи и использовать его при реформировании медицинской системы в Украине. (укр.)

На цьому наголосив Віце-прем'єр-міністр України Микола Жулинський, виступаючи з привітальним словом перед учасниками дводенної регіональної конференції партнерств Альянсу в Україні, Молдові і Білорусі. Випробувані світові технології мають активно впроваджуватись, сказав він, після затвердження Президентом України Концепції розвитку охорони здоров'я.

За словами Віце-прем'єра, відкриті у минулому році клініки нового типу сімейної медицини та центри здоров'я жінок у Києві, на Галичині, у Закарпатті вже продемонстрували перші успіхи експерименту.

На думку Миколи Жулинського, такі результати дозволяють стверджувати, що запропонована альтернативна модель надання первинної медико-санітарної допомоги може стати базовою для реформування медичної системи України.

Відпрацювання нових форм медичної допомоги необхідно, насамперед, для соціально незахищених прошарків населення, підкреслив Віце-прем'єр-міністр, тому уряд вітає впровадження досвіду у сільській місцевості, шахтарських регіонах.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також