Увеличивается обмен студентами между Украиной и Германией

07.02.2001, 10:25

Выступая на украино-немецкой конференции ректоров высших учебных заведений, Госсекретарь федерального Министерства образования ФРГ Уве Томас сказал, что Германия собирается увеличить обмен студентами и учеными со странами Центральной и Восточной Европы, в том числе с Украиной. (укр.)

Виступаючи на українсько-німецькій конференції ректорів, яка проходить у Бонні, Уве Томас зазначив, що Німеччина особливо зацікавлена в активному співробітництві з Україною в галузі освіти, оскільки, наголосив статс-секретар, ця країна має великий освітній потенціал і в майбутньому відіграватиме вагому роль у розвитку Східної Європи. Він запропонував прирівняти державні стандарти до освіти в Україні та Німеччині. Уве Томас наголосив, що останнім часом дедалі більшим стає обмін між українськими та німецькими студентами.

В інтерв'ю українській службі "Deutsche Welle" статс-секретар сказав: "В останні роки суттєво зросла як кількість студентів, що приїздять з України до Німеччини, так і в зворотному напрямку. За останні три роки кількість студентів, які їдуть відповідно до Німеччини й України, зросла на 40%. Нині в Німеччині вчиться тисяча студентів з України."

За інформацією керівника спілки ректорів німецьких вузів Клауса Ландфріда, за минулі три роки кількість співпрацюючих університетів Німеччини та України більше ніж подвоїлася - з 60 до 130.

Читайте також