Итоги встречи Председателя Верховной Рады Украины с главой Меджлиса Исламского Совета Ирана

01.03.2001, 11:20

Главными темами на переговорах Председателя Верховной Рады Украины Ивана Плюща с главой Меджлиса Исламского Совета Ирана Махди Кярруби были вопросы сотрудничества в торгово-экономической сфере, в частности, в авиации, энергетике, нефтепереработке, горнодобывающей промышленности и сельском хозяйстве. (укр.)

І. Плющ з 26 по 28 лютого на чолі української парламентської делегації перебував у Ісламській Республіці Іран.

Іван Плющ та Махді Кяррубі обговорили перспективи диверсифікації джерел постачання електроенергії в європейські країни. "Україна готова до обговорення з іранською стороною питань практичної реалізації проекту з транспортування енергоносіїв з Ірану до Європи через територію України", - наголосив І. Плющ.

І. Плющ також привітав іранську сторону з успішним початком випробувань літака АН-140, який за участі українських спеціалістів виробляється на авіапідприємстві в провінції Ісфаган.

Голова Верховної Ради України наголосив на важливому значенні візитів керівників парламентів України та Ірану у підтримання активного політичного діалогу. Він запросив голову Меджлісу Ісламської Ради Ірану здійснити візит в Україну.

Голова Верховної Ради висловив переконання, що існуючий рівень взаєморозуміння та відсутність політичних протиріч між Україною та Іраном сприятиме напрацюванню та втіленню нових взаємовигідних домовленостей.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також