Об особенностях приватизации "Укртелекома"

11.03.2001, 11:47

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам строительства, транспорта и связи рассмотрел внесенные народными депутатами Алексеем Костусевым и Станиславом Сафроновым законопроекты о внесении изменений к Закону "Об особенностях приватизации открытого акционерного общества "Укртелеком" и рекомендовал парламенту отклонить эти документы как преждевременные для принятия. (укр.)

Авторами обох законопроектів пропонується закріпити в державній власності пакет акцій ВАТ "Укртелеком" в обсязі, не меншому ніж 25% плюс одна акція (чинним законом "Про особливості приватизації ВАТ "Укртелеком" у державній власності закріплено пакет акцій у розмірі 50% статутного фонду "Укртелекому" плюс одна акція).

Крім цього, авторами зазначених документів уточнюється механізм використання коштів, що виділяються "Укртелекому" на розвиток мереж електрозв'язку, передбачений статтею 17 чинного закону.

Зокрема, законопроектом народного депутата, голови Комітету Верховної Ради з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій О. Костусєва, який підтримано Кабінетом Міністрів, пропонується вилучити з цієї статті норму про використання 30% інвестицій на збільшення статутного фонду ВАТ "Укртелеком" і проведення вторинної емісії.

Законопроектом народного депутата С. Сафронова пропонується 30% інвестиційних коштів спрямовувати на технічне переоснащення та розвиток мереж електрозв'язку шляхом надання "Укртелекому" кредиту терміном на 5 років. Пропонується також надавати кредит за ставкою: на перші два роки - на рівні ставки рефінансування Національного банку України, а на наступні роки - за найнижчою з існуючих на початок третього року кредитних ставок комерційних банків України на аналогічний термін.

На думку Комітету, запропоновані зміни не поліпшать інвестиційну привабливість ВАТ "Укртелеком". А тому, вважає Комітет з питань транспорту, будівництва та зв'язку, обидва законопроекти потребують подальшого опрацювання.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також