Состоялось заседание правительственного комитета по ВПК

12.03.2001, 12:03

11 марта состоялось очередное заседание правительственного комитета по вопросам обороны, оборонно-промышленного комплекса и правоохранительной деятельности под председательством заместителя председателя комитета Владимира Горбулина. (укр.)

З 12 розглянутих питань було схвалено 10. Зокрема, проект постанови "Про затвердження Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Македонія про військово-технічне співробітництво". Затвердження даної Угоди має стати правовою базою для розвитку співробітництва, а також підтверджує наміри України щодо зміцнення дружніх стосунків з Республікою Македонія.

Схвалено також проект постанови "Про затвердження Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Словацької Республіки про додаткові заходи зміцнення довір'я та безпеки". Угода сприятиме більш ефективному розвитку відносин обох держав в рамках Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) та зміцненню авторитету України на міжнародній арені.

Урядовий комітет прийняв проект розпорядження Кабінету Міністрів "Про забезпечення реалізації Указу Президента України від 18 січня 2001 року No.22". У цьому документі визначено заходи щодо реалізації Програми боротьби з незаконною міграцією на 2001-2004 роки, затверджені Указом Президента, вирішуватимуться проблемні питання у сфері міграції іноземних громадян і осіб без громадянства в Україні, а також визначатимуться відповідальні виконавці (міністерства, інші центральні органи виконавчої влади) заходів, що передбачені у Програмі.

На засіданні схвалено проект Указу Президента України "Про поширення чинності Указу Президента України від 1 липня 1993 року No.240". Метою проекту є створення правової бази для розв'язання проблеми забезпечення житлом службових осіб митних органів та осіб начальницького складу податкової міліції шляхом позабюджетного (недержавного) інвестування будівництва житла для 2,7 тисяч сімей.

Передбачається, що погашення інвестицій, вкладених інвестором у житлове будівництво, здійснюватиметься шляхом набуття ним у власність до 50% від загальної площі побудованого за інвестиційні кошти житла, а також передання йому у власність побудованих за його кошти вбудованих або прибудованих (окремо розташованих) споруд соціально-побутового й торговельного призначення.

Інші 50% від загальної площі житла, побудованого за кошти інвестора, становлять загальнодержавну власність і перебувають у віданні замовника будівництва - Міністерства, іншого центрального органу виконавчої влади, який має військові формування.

Таким чином, проект Указу не передбачає як залучення для його реалізації коштів з Державного або місцевого бюджетів, так і надання будь-яких пільг інвестору за рахунок держави.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також