Сердца и ноги волынчан станут здоровее

13.03.2001, 11:24

Медицина Волыни уверенно избавляется комплекса малобюджетности и провинциализма. (укр.)

Відкриття кардіологічного центру, де місцеві кардіохірурги роблять операції на серці, що раніше були під силу лише столичним спеціалістам, вселило надію в хворі серця багатьох волинських пацієнтів, які потребують хірургічного втручання. Адже тепер вони можуть отримати допомогу тут, у Луцьку. Ще одне ноу-хау, презентоване обласною клінічною лікарнею в стінах головного волинського шпиталю, - відкрито ортопедично-травматологічний центр. Оснащене найсучаснішим медичним обладнанням, це наймолодше відділення, зроблене за європейськими стандартами, зможе поставити на ноги у прямому розумінні цього слова багатьох ортопедо-травматологічних хворих. І справа не стільки в євроремонті та євростандартах, скільки у високому професіоналізмі молодого колективу.

Волинь стала третім регіоном в Україні, де прийнято рішення про створення медичного центру "Хоспіс". Він розміститься в одному з корпусів обласного онкодиспансеру і розрахований на 35 місць. Тут надаватимуть спеціалізовану допомогу важко хворим пацієнтам. На ремонтні роботи та облаштування одно- і двомісних палат із максимальними зручностями з обласного бюджету виділено 100 тисяч гривень (вартість проекту - 200 тисяч).

Хороший подарунок отримала також і сільська медицина області - сільські амбулаторії, дільничні лікарні і санаторії отримали карети "швидкої допомоги", що зійшли з конвеєра Луцького автозаводу. Ключі від санітарних автомобілів вручили Віце-прем'єр України Микола Жулинський і Міністр охорони здоров'я Віталій Москаленко, які брали участь у відкритті ортопедичного центру.
Ніна Романюк. Волинь.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також