Первое заседание Межправительственной украино-югославской комиссии состоится в конце марта

14.03.2001, 11:22

13 марта состоялось заседание украинской части Межправительственной украино-югославской комиссии по вопросам торгово-экономического и научно-технического сотрудничества. (укр.)

На засіданні відмічалось, що незважаючи на помітне зростання в останній рік обсягів взаємної торгівлі між Україною і Югославією, обидві країни можуть створити умови для значного розширення вигідних зв'язків.

Намічене коло питань у Києві увійде до порядку денного першого спільного засідання Міжурядової комісії, яке відбудеться 20-23 березня цього року в Бєлграді. Передбачається обговорити умови участі українських підприємств у відбудовних процесах в Югославії, зокрема, в енергетиці і будівництві. Важливим у цьому плані є активізація зусиль щодо здійснення проекту розчистки фарватеру на Дунаї, рух по якому був перерваний в результаті бойових дій. Відновлення судноплавства прискорить просування українських товарів на ринки не лише Європи.

Значні перспективи співробітництва відкриває впровадження новітніх енергозберігаючих та екологічних технологій. Будуть розширені й традиційні зв'язки в аграрній галузі, зокрема в селекції тварин та насінництві.

На засіданні в Бєлграді передбачається також розглянути міжурядові заходи, спрямовані на лібералізацію взаємної торгівлі. Для цього необхідно вирішити ряд проблем в галузі сертифікації, банківсько-фінансовій сфері.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також