УКРАИНСКАЯ ДЕЛЕГАЦИЯ ПРОВЕЛА ПЕРЕГОВОРЫ С ДИРЕКТОРОМ-РАСПОРЯДИТЕЛЕМ МВФ

14.03.2001, 11:44

Украинская правительственная делегация, которая находится с официальным визитом в Вашингтоне, довольна проведенными переговорами с директором-распорядителем Международного валютного фонда Хорстом Келером. Об этом сообщил Вице-премьер-министр Украины Юрий Ехануров, возглавляющий делегацию. (укр.)

Він заявив, що українська сторона під час переговорів не піднімала жодного питання щодо графіку надходження та сум наступних траншів кредиту розширеного фінансування. Українських учасників переговорів цікавила змістовна частина співробітництва України та МВФ.

Сторони відзначили, що структурні маяки кредиту розширеного фінансування в цілому українською стороною дотримуються. Юрій Єхануров сказав, що Фонд спостерігає за підготовкою до продажу українських обленерго і сьогоднішній діалог з керівництвом МВФ щодо приватизаційної політики уряду він назвав прогресом.

За словами Віце-прем'єр-міністра, протягом місяця також будуть зняті всі зауваження МВФ щодо рівня оплати електроенергії - Україна демонструє в цій галузі беззаперечні успіхи.

Водночас, повідомив Юрій Єхануров, у МВФ викликає зауваження ухвалене нещодавно Верховною Радою України рішення списати заборгованість з неплатників бюджету та відмова скасувати експортне мито на насіння соняшника.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також