Визит украинской военной делегации в Нидерланды

14.03.2001, 11:22

12 марта начался официальный визит украинской военной делегации во главе с заместителем Министра обороны, командующим Сухопутными войсками Украины генерал-полковником Петром Шуляком в Королевство Нидерланды. (укр.)

Програмою візиту передбачено зустрічі з Головнокомандувачем Сухопутних військ Нідерландів генерал-лейтенантом Маартеном Схуатеном, першим заступником начальника штабу оборони Нідерландів генерал-лейтенантом Адом ван Балем та іншими воєначальниками. Українські військові також відвідають 13-ту механізовану бригаду, школу підготовки миротворців та казарми "Принцеси Юліани". Під час зустрічей з керівним складом ЗС Нідерландів планується, зокрема, обговорення питань переходу від призовної системи до професійної армії, організації Сухопутних військ Нідерландів та їх поточного реформування, організації та процесу замовлення озброєння та військової техніки для Сухопутних військ Нідерландів.

Візит відбувається в рамках програми співробітництва між Міністерствами оборони України та Королівства Нідерланди з метою обміну досвідом у галузі управління військами та підготовки особового складу до участі у миротворчих операціях. Основними напрямками військового співробітництва між двома країнами є обмін досвідом та розвиток співробітництва у галузі воєнної науки, освіти та підготовки кадрів. Протягом семи останніх років щорічно по 10 представників ЗС України навчалися на міжнародних курсах для штабних офіцерів у Національному коледжі оборони Королівства Нідерланди тощо. За роки співпраці досягнуто значного прогресу у зміцненні воєнно-політичної довіри, зроблено кроки у забезпеченні військової безпеки та стабільності в Європі.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також