Началось промышленное производство нового автомобиля СП "АвтоЗАЗ-ДЭУ"

15.03.2001, 10:38

В феврале нынешнего года в СП "АвтоЗАЗ-ДЭУ" были успешно завершены дорожные испытания созданного на базе "Ланоса" автомобиля с новым двигателем украино-корейского производства рабочим объемом 1,3 литра с карбюраторной системой питания. (укр.)

У ході випробувань автомобіль продемонстрував добре керування і курсову стійкість під час пересування в діапазоні швидкостей до 150 км/год. За попередніми даними, розгін до 100 км/год. займає 20 сек., максимальна швидкість - 145 км/год. Використання пального на швидкості 90 км/год. складає 6,8 л, а при швидкості 120 км/год. - 9 л на 100 км/год. (дані наведено для карбюраторної версії). Комплектація нової моделі механічної п'ятиступеневої коробки передач з гідравлічним приводом зчеплення, рейковим рульовим механізмом та ефективним підсилювачем гальма дозволяє водієві не робити великих зусиль у керуванні цим автомобілем.

Після проведення дорожніх випробувань і аналізу їхніх результатів керівництвом СП "АвтоЗАЗ-ДЕУ" прийнято рішення про випуск першої промислової партії нового автомобіля у березні цього року.

Поява такої машини давно очікувалася українськими автолюбителями. Представник класу компактних машин чудово поєднує у собі хороші експлуатаційні якості, високу антикорозійну стійкість, сучасний дизайн і прийнятну ціну. Базова комплектація машини забезпечує зручності у тривалих поїздках. Зручний салон, багатоканальна магнітола, задні дверцята, оснащені так званими "дитячими" замками, системи опалення і вентиляція, які підтримують комфортну атмосферу салону, - ця модель придатна для сімейних мандрівок і недільних поїздок.

Очікується, що в автосалонах і дилерських пунктах СП "АвтоЗАЗ-ДЕУ" новий автомобіль з'явиться наприкінці травня, а ціна його не перевищуватиме 30 тисяч гривень.
По материалам газеты "Україна молода".

Читайте також