Встреча Анатолия Зленко с руководством АРК

16.03.2001, 11:30

Потенциал Крыма в сфере внешнеэкономических связей обсуждался на встрече Министра иностранных дел Украины Анатолия Зленко с руководством Автономной Республики Крым в Симферополе. (укр.)

Зустрічаючись 15 березня цього року зі спікером кримського парламенту Л. Грачем, Головою Ради Міністрів Криму С. Куніциним та Представником Президента України у Автономній Республіці Крим А. Корнійчуком, глава українського зовнішньополітичного відомства підкреслив, що Міністерство закордонних справ в рамках своєї компетенції й надалі сприятиме утвердженню Автономної Республіки Крим як одного з центрів міжнародної економічної співпраці. За якого словами, особлива підтримка надаватиметься заходам, які здійснюються в Криму в рамках регіонального співробітництва Організації чорноморського економічного співробітництва.

Увагу було приділено також сприянню з боку МЗС розвитку міжнародного туризму та залученню іноземних інвестицій для створення відповідної інфраструктури в цьому унікальному як з природної, так і з оздоровчої точки зору регіоні України. Зокрема, як повідомив Анатолій Зленко, цьому сприятиме перебування на півострові Міністра туризму Франції, яка найближчим часом відвідає Україну.

Іншою важливою темою, обговореною як під час зустрічей з керівництвом Автономії, так і з членами Ради представників кримсько-татарського народу при Президентові України, були проблеми, пов'язані з поверненням та облаштуванням на півострові кримсько-татарського народу. Анатолій Зленко поінформував своїх співрозмовників про заходи, які здійснює МЗС в цьому напрямку. Міністр особливо наголосив, що пріоритетом в цій діяльності українського зовнішньополітичного відомства є залучення іноземних інвестицій, привернення уваги міжнародного співтовариства до кримсько-татарських проблем. Завдяки тому, що МЗС постійно спрямовує свої зусилля на розширення відповідної фінансової допомоги від інших держав та міжнародних організацій, підкреслив Анатолій Зленко, за останні три роки для облаштування депортованих народів ми отримали закордонну фінансову допомогу на суму близько $10 млн. Обговорено також міжнародно-правові, консульські та інші аспекти, пов'язані з поверненням кримських татар на свою історичну батьківщину. На завершення зустрічі Анатолй Зленко запевнив членів Ради представників кримсько-татарського народу, що центральні органи влади держави, зокрема МЗС, і надалі сприятимуть кримським татарам. За його словами, встановлення історичної справедливості є моральним обов'язком кожної держави.
Инф. Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також