Привлекаем японских инвесторов

17.03.2001, 12:13

Премьер-министр Украины Виктор Ющенко провел встречу с делегацией Федерации экономических организаций Японии "Кейданрен", на которой обсуждались вопросы привлечения японских инвестиций в украинскую экономику. (укр.)

Про залучення японських інвестицій в українську економіку йшлося 16 березня під час зустрічі Віктора Ющенка з делегацією Федерації економічних організацій Японії "Кейданрен" на чолі з Хідея Тайдою, Головою Комітету ділового співробітництва з Україною.

Прем'єр-міністр познайомив представників ділових кіл Японії з сучасною економічною ситуацією в нашій державі. Він звернув увагу співрозмовників на зусилля уряду, спрямовані на поліпшення інвестиційного клімату. Серед таких зусиль - намагання забезпечити прозорий та чесний процес приватизації стратегічних підприємств. Віктор Ющенко зауважив, що хоча уряд і не має повного контролю над процедурою приватизації, але можна вести мову про те, що минулорічні конкурси проводилися саме на таких засадах. І одним з критеріїв конкурсу була наявність стратегічного інвестора. Ми хотіли б бачити японських інвесторів на приватизації 2001 року, наголосив він.

Хідея Тайда відзначив, що в Україні відбулося багато позитивних змін з того часу, коли він останнього разу зустрічався з Віктором Ющенком (липень 2000 року). Він пожалкував, що японські бізнесмени дізнаються про події в нашій державі лише через засоби масової інформації, і висловив переконання, що Комітет ділового співробітництва з Україною повинен взяти на себе завдання збору та поширення об'єктивної інформації про стан справ в Україні серед членів організації, а це представники більш як 1000 найбільших бізнесових організацій.

Віктор Ющенко зауважив, що обсяги торговельно-економічного співробітництва України з Японією є вкрай недостатніми, хоча поле для співпраці дуже широке. Зокрема він згадав сферу космічних досліджень, ракето- та авіабудування. Він пообіцяв в ході свого візиту до Японії, запланованого на цей рік, підняти питання удосконалення договірно-правової бази для двосторонніх відносин з метою створення належних умов співпраці ділових кіл двох країн. Це стосується, зокрема, необхідності підписання угоди про уникнення подвійного оподаткування та про взаємний захист інвестицій. Хідея Тайда в свою чергу висловив побажання побачити в складі української делегації наших бізнесменів, щоб можна було приділити більше уваги реальним проблемам бізнесу.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також