В Москве украинская делегация подписала ряд соглашений

17.03.2001, 11:32

По результатам седьмого заседания Экономического совета стран СНГ, которое состоялось 16 марта в Москве, правительственная делегация Украины во главе с Вице-премьер-министром Украины Юрием Ехануровым подписала ряд соглашений. (укр.)

Зокрема, Міждержавну програму "Використання природного газу в якості моторного палива для автотранспорту на 2001-2005 роки", Міждержавну радіонавігаційну програму, Угоду щодо правової охорони сортів рослин, Протокол щодо внесення змін та доповнень в Угоду про міждержавний обмін відправленнями спеціального зв'язку від 23.XII.93 р. і затверджене ним Положення щодо Міждержавного обміну відправленнями спеціального зв'язку.

Українська делегація не підписала такі угоди: "Угоду про міждержавну гідрометеорологічну мережу СНД", "Угоду про співробітництво в галузі активного впливу на метеорологічні й інші геофізичні процеси" та "Міждержавну Угоду щодо спільних досліджень організацій СНД в галузі надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру на період до 2003 року". За словами Юрія Єханурова, Україна має чітку позицію - брати участь в двосторонніх стосунках, але обережно і зважено підходити до участі в наднаціональних утвореннях.

Учасники Економічної ради готували також документи, які будуть предметом обговорення учасників засідання голів урядів країн СНД та засідання Президентів країн СНД, яке відбудеться 31 травня та 1 червня 2001 року. Наступне засідання Економічної ради країн СНД запланували на 22 червня цього року в Мінську.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також