Оружие, которое не убивает

03.03.2001, 11:23

Представители Пентагона сообщили о том, что разработали новый вид оружия, которое не убивает, а вызывает на коже ощущение сильного ожога. (укр.)

Це спричиняється імпульсами електромагнітної енергії в діапазоні міліметрових хвиль. Зброя вражає війська противника з далекої відстані. Американські військові вважають, що така зброя знайде застосування в тих випадках, коли потрібно уникнути людських жертв. Наприклад, коли противник використовує в якості живого щита цивільне населення або у випадку, коли терористи утримують заручників.

Нова зброя, як повідомила агенція "Рейтер", за зовнішнім виглядом нагадує радар. Вона компактна, її можна розмістити на військових джипах, танках та бронетранспортерах. Винахід може виявитися незамінним під час проведення миротворчих операцій: під його дією противник кидає зброю і починає тікати.

Розробка нової зброї тривала 10 років і коштувала $40 млн. Представляючи нову зброю журналістам, представники американських ВПС та десантних військ повідомили, що електромагнітні імпульси розповсюджуються зі швидкістю світла та проникають в шкіру людини на 1/64 її товщини. При цьому по всій шкірі виникає відчуття, наче хапаєшся рукою за гарячу електролампочку. Нестерпний опік зникає після відключення передавача або коли закритися в сховищі, котре захищає від випромінювання. Оскільки енергетична сила імпульсів мала, то людині не завдається жодної шкоди, окрім неприємних відчуттів.
Олег Боровський.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також