Украинские морские пехотинцы участвуют в учениях в Канаде

03.03.2001, 11:23

С 1 по 9 марта в канадском городе Клеменспорт (провинция Новая Скотия) проходят многонациональные командно-штабные учения "Кооператив оспрей - 2001", в которых принимают участие офицеры бригады морской пехоты ВМС Украины. (укр.)

Метою заходу є підготовка штабних офіцерів (переважно бригадного рівня) з питань організації і проведення операцій з підтримки миру.

Українські морські піхотинці разом зі своїми колегами з Канади, США, інших країн НАТО та країн-учасниць програми "Партнерство заради миру" виконуватимуть обов'язки на посадах офіцерів об'єднаного штабу миротворчих сил, штабів бригади морської піхоти та групи амфібійних сил. Передбачено також тренування штабів, заняття у складі груп, секцій, лекції, семінари тощо. Загалом "Кооператив оспрей - 2001" зібрав близько 300 представників військових та цивільних організацій.

Раніше підрозділи морської піхоти ВМС України неодноразово брали участь у навчанні "Кооператив оспрей", що проводилися на одній з баз морської піхоти США в штаті Північна Кароліна.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також