Для предупреждения ящура

30.03.2001, 18:02

Сегодня, 30 марта, на заседании Государственной чрезвычайной противоэпизоотической комиссии при Кабинете Министров Украины одобрены первоочередные меры по предупреждению занесения и возникновения ящура и других остроинфекционных болезней домашних животных. (укр.)

Учасники засідання наголошували, що нині, коли в більшості країн Європи ускладнюється становище з ураженням тварин небезпечними для людини інфекціями, найголовнішим завданням в Україні є посилення відповідної профілактичної та запобіжної роботи. Тому надзвичайним протиепізоотичним держкомісіям при Раді Міністрів АР Крим та обласних держадміністраціях доручено терміново розглянути питання щодо забезпечення стабільного епізоотичного становища та при необхідності вжити оперативних заходів.

Особливе занепокоєння Комісії викликало те, що має місце ввезення нелегальним шляхом на територію нашої держави для реалізації продуктів і готових харчових продуктів та кормових добавок тваринного походження. Вирішено вжити жорстких заходів щодо перекриття каналів надходження такої продукції та вилучення її з реалізації, а також знищення її в установленому законом порядку. Винні у порушенні законних вимог щодо ввезення та торгівлі м'ясо- та субпродуктами тваринного походження будуть притягатися до кримінальної відповідальності.

Серед ухвалених на засіданні Комісії заходів - посилення державного ветеринарного контролю на м'ясокомбінатах та переробних підприємствах усіх форм власності, створення резерву деззасобів, дезтехніки, спецодягу. На порядку денному також - відновлення цеху по виготовленню протиящурної вакцини на Сумській біофабриці. У зв'язку з цим Комісія ініціюватиме питання про виділення необхідних коштів із Резервного фонду Кабінету Міністрів України.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також