Обсуждались вопросы экспорта украинских труб в Россию

06.03.2001, 11:27

5 марта Премьер-министр Украины Виктор Ющенко провел совещание по вопросам торгово-экономического сотрудничества с Российской Федерацией. (укр.)

Під час наради обговорювались питання, пов'язані з експортом українських труб до Росії, яке було однією з тем недавньої телефонної розмови Віктора Ющенка та Михайла Касьянова.

Починаючи нараду, Віктор Ющенко закликав її учасників знайти єдині підходи до розв'язання проблем, що виникають при цьому, з тим, щоб рішення були прийняті в інтересах обох держав.

Заступник Міністра економіки Андрій Гончарук, коментуючи хід наради, нагадав, що в 2000 році в Україні було вироблено 1 млн. 600 тис. тонн труб, з них 1 млн. 250 тис. тонн було відправлено на експорт, в тому числі 788 тис. тонн в Росію.

"Треба знаходити компромісні варіанти, - сказав Андрій Гончарук. - Але така позиція повинна бути прийнятною як для російської, так і для української сторони. Відповідаючи на запитання журналістів, він зазначив, що "найбільш оптимальною буде та квота, розмір якої відповідатиме інтересам виробників".
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також