В Закарпатье паводковая ситуация по-прежнему сложная

07.03.2001, 12:38

На территории Закарпатской области вследствие паводка и резкого подъема уровня воды в реках остается сложная гидрологическая ситуация в 12-ти районах области. (укр.)

Станом на 6 годину 7 березня у постраждалих районах області підтоплено 191 н. п. (12 тис. 669 будинків), зруйновано 38 будинків, відселено 11 тис. 258 осіб, знеструмлено 92 н. п., відключено 75 АТС.

Внаслідок переливу, пошкодження та руйнування автодорожнього полотна відсутній проїзд на 36 ділянках (довжиною біля 50 км). Зруйновано залізничного полотна біля 9 км. Відновлено газопостачання у 4-х пунктах Іршавського району, залишається без газопостачання 4 н. п. Проводяться роботи з відновлення енергопостачання, забезпечення зв'язку по тимчасовій схемі, ремонту доріг, по нарощуванню дамб. Для укріплення дамб з різних регіонів країни відправлено 390 тис. 600 земленосних мішків, з яких 327 тис. 600 доставлено до постраждалих районів та 116 тис. 400 укладено в тіло дамб.

Для надання допомоги населенню та ліквідації наслідків паводку залучені сили та засоби 6-ти аварійно-рятувальних загонів, 5-ти підрозділів ДВГРС та СВАРЧ МНС, батальйону МО "Тиса", Облводгоспу, Управління автодоріг та МВС загальною чисельністю 21 тис. 673 чоловіка та 875 од. техніки.

В області працює штаб з ліквідації наслідків паводку під керівництвом Голови Закарпатської облдержадміністрації, керівництво роботами у районах здійснюється головами районних держадміністрацій.

Координацію робіт у Міністерстві здійснює оперативний штаб, в області - оперативна група МНС на чолі із заступником Міністра Г. Б. Марченко. У Закарпатській області працює Міністр В. В. Дурдинець.

На території Івано-Франківської області у Верховинському районі розмито автодороги у 4-х н.п., залишається без електропостачання 7 н. п., у Тлумацькому районі в с. Петрилів внаслідок підйому води відрізано частину села (130 дворів).

На території Львівської області у Сколівському районі залишається частково підтоплено 9 н. п. (50 будинків), без електропостачання залишились 2 н. п.

У Івано-Франківській та Львівській областях загрози жителям немає, гідрологічна обстановка поступово нормалізується, вода з більшості підтоплених подвір'їв сходить. На місцях подій працюють мобільні оперативні групи Управлінь з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрацій.
Инф. МЧС Украины.

Читайте також