Некоторые итоги визита Анатолия Зленко в Словакию

11.04.2001, 11:35

Министра иностранных дел Украины Анатолия Зленко, который находился с официальным визитом в Словацкой Республике, принял Президент этой страны Рудольф Шустер. (укр.)

Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ, глава словацької держави підтвердив своє запрошення Президенту України Леоніду Кучмі відвідати Словаччину у червні цього року. А. Зленко подякував Р. Шустеру за надання допомоги потерпілим від цьогорічної повені у Закарпатській області, а також поінформував його про наміри Прем'єр- міністра України Віктора Ющенка ініціювати найближчим часом чотиристоронню зустріч керівників урядів України, Словаччини, Угорщини та Румунії для опрацювання заходів з відвернення загрози повеней у майбутньому. Р. Шустер заявив, що Словаччина й надалі підтримуватиме євроінтеграційні прагнення України. А. Зленко поінформував Президента Словаччини про перебіг головування України в РБ 00Н у березні цього року.

Перебуваючи у Словацькій Республіці, Міністр закордонних справ України А. Зленко зустрівся і провів переговори зі своїм словацьким колегою Е. Куканом. В ході обміну думками сторони зосередили увагу на подальшому поглибленні та зміцненні добросусідських відносин між Україною і Словаччиною. Словацька сторона з зацікавленням сприйняла інформацію Глави українського зовнішньополітичного відомства про конкретні проекти, які Україна може запропонувати Словаччині у сфері транскордонного співробітництва, транспортування енергоносіїв, приватизації українських об'єктів енергопостачання. Е. Кукан висловився на підтримку курсу України на зближення з ЄС. Він також підтримав наміри України щодо вступу до СОТ. Словацька сторона підтвердила своє бажання взяти участь у добудові Криворізького гірничо- збагачувального комбінату окислених руд.

На другий день свого офіційного візиту до Словацької Республіки Міністр закордонних справ України А. Зленко взяв участь в установчому засіданні Україно-словацької ділової ради, створеної згідно з Угодою між ТПП України і Словаччини, підписаною у серпні 2000 року. В рамках засідання, що тривало два дні, представники ділових кіл двох країн проаналізували сучасний стан україно-словацьких відносин у сфері економіки, виокремили коло перешкод, що стоять на заваді співпраці, а також домовились про активний пошук сфер можливої взаємодії. Представникам Торгово- промислової палати Словаччини було передано понад сто інвестиційних проектів та інших ділових пропозицій.
Инф. "ЭЛВИСТИ".

Читайте також