Творческая элита в роли учителей

11.04.2001, 11:20

До середины мая в киевских школах будут проходить необычные рейды. Уроки будут "проводить" известные деятели шоу-бизнеса, культуры, политики, спорта, к мнению которых прислушивается молодежь. (укр.)

Цей проект під назвою "З любов'ю до України" організували головні управління культури і мистецтва та освіти і науки Київської міськдержадміністрації разом з Молодіжним парламентом Києва з метою пропагування патріотизму, української мови й культури серед молоді. Вже з понеділка київські школярі мали змогу спілкуватися із відомими людьми. Наприклад, 173-тю школу відвідала актриса Раїса Недашківська. "Поки що розмови про національну ідею залишаються лише розмовами, а ми поступово втрачаємо покоління за поколінням", - вважає начальник Головного управління культури і мистецтва столичної держадміністрації Олександр Биструшкін. - Тільки особистим прикладом митці можуть показати, що любов до України - це не тільки слова".

Другим етапом проекту стане конкурс творчих робіт на тему "Україна - моя любов та майбутнє". Це можуть бути і вірші, й прозові твори, й інші роботи на цю тему. Переможців конкурсу буде оголошено 18 травня й нагороджено призами (до речі, найкращі роботи надрукують у періодичних виданнях).

Проект "З любов'ю до України" є пілотним. Якщо він вдасться, організатори, відштовхуючись від нього, готуватимуться до наступного навчального року. Єдине, що їх хвилює - фінансова підтримка та те, чи вистачить патріотизму в еліти України, щоб підтримати цю акцію. Адже на цей час на пропозицію відгукнулося не так вже й багато охочих. Здебільшого, це актори деяких київських театрів (найвідоміші серед них - Богдан Бенюк та Раїса Недашківська) та представники шоу-бізнесу (Марія Бурмака, Анжеліка Рудницька, Інеш Кадирова). До того ж, Олександр Биструшкін додав, що запрошені гості мають орієнтуватися в запитах молоді, яка не прислухатиметься до того, хто "прийде і не знатиме, хто такий Емінем".
Людмила Шевченко.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також