Создается реестр международных организаций, членом которых является Украина

13.04.2001, 13:17

Членство в международных организациях является важнейшим инструментом на пути интеграции Украины в мировое пространство. В настоящее время наша страна - член более 110 международных организаций, причем в 70 из них Украина вошла уже за годы независимости. (укр.)

Наскільки необхідним і актуальним є перебування України в більшості з цих організацій та фінансові зобов'язання перед ними? Чіткі відповіді на це питання даватиме Єдиний державний реєстр міжнародних організацій, членом яких є Україна. Положення про Реєстр, який вестиме Міністерство закордонних справ, затверджено постановою уряду. До нього буде включено лише міжнародні організації, членом яких наша країна є відповідно до міжнародних договорів, укладених від імені України, уряду та центральних органів виконавчої влади.

Ефективний облік членства України в міжнародних організаціях дасть змогу посилити контроль за цільовим використанням державних коштів, призначених для виконання фінансових зобов'язань участі в них, визначити відповідальні за це органи влади. Таким чином буде вирішене питання щодо заборгованості України перед міжнародними організаціями.

Протягом місяця з дати набуття чинності цією постановою центральні органи виконавчої влади, які беруть участь у міжнародних організаціях відповідно до укладених договорів, мають подати МЗС інформацію за встановленою формою.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також