"ПАРК ТЫСЯЧЕЛЕТИЯ"

14.04.2001, 11:41

Всеукраинская экологическая Лига реализует проект "Парк тысячелетия", инициатором создания которого является председатель Лиги Анатолий Толстоухов. (укр.)

Ініціативу реалізації цього проекту виголосив А. Толстоухов, виступаючи у Верховній Раді на Парламентських слуханнях у листопаді 2000 року. Цю ідею було підтримано учасниками Першої Всеукраїнської конференції екологічної громадськості України, відповідне рішення було внесено в Резолюцію конференції.

Метою цієї акції є примноження зелених легенів міст та сіл, формування нового, неспоживацького ставлення до довкілля, виховання відповідальності кожного за збереження багатства й краси природи, підвищення рівня громадської свідомості населення. Крім екологічної та соціальної доцільності, такий проект на зламі тисячоліть і в десяту річницю незалежності України носить і символічний характер. Орієнтовний термін реалізації проекту: весна 2001 року - осінь 2002 року.

В ході реалізації проекту "Парк тисячоліть" планується закладання парків, скверів та алей в обласних і районних центрах, містах та містечках, по всій території України - від столиці до селища. Для цього може бути створена нова, а також використана вже існуюча паркова зона, сквер, територія поруч з будинком, школою.

Реалізація проекту "Парк тисячоліть" сприятиме консолідації різних верств суспільства та стане добрим прикладом їх конструктивної взаємодії у розв'язанні конкретних локальних проблем, серед яких не останнє місце займає відсутність або недостатній розвиток паркової мережі, особливо на масивах-новобудовах міст, що призводить до погіршення стану довкілля. Втілення проекту "Парк тисячоліть" буде мати практичну користь сьогодні та позитивні наслідки - в майбутньому.
По материалам пресс-службы Всеукраинской экологической Лиги.

Читайте також