Создана компания "Украгролизинг"

14.04.2001, 11:41

30% материально-технического и сервисного обслуживания аграрного сектора Украины будет обеспечивать Национальная акционерная компания "Украгролизинг", которая создана постановлением Кабинета Министров Украины. (укр.)

Цим рішенням державне підприємство "Украгролізинг" перетворено у відкрите акціонерне товариство, що відповідає завданням Указу Президента України "Про додаткові заходи щодо дальшого розвитку лізингу в аграрному секторі економіки". До статутного фонду Компанії буде передано 100% акцій 64 підприємств та машинно-технологічних станцій, які у тримісячний термін також стануть відкритими акціонерними товариствами. Перелік їх затверджено цією ж постановою. На період до прийняття окремого рішення щодо приватизації Компанії 100% її акцій закріплюється у державній власності.

За три роки діяльності державного підприємства "Украгролізинг" селянам на вигідних умовах фінансового лізингу було поставлено майже 9 тисяч одиниць нової техніки. Це певним чином дало можливість не тільки оновити машинно-тракторний парк села. Завдяки лізингу держава, з одного боку, своїми ресурсами допомагає селянам, у яких не вистачає коштів на придбання техніки. А з іншого, надійну підтримку мають вітчизняні виробники тракторів і комбайнів, чия техніка йде у лізинг. Адже, сплативши за договором фінансового лізингу перший внесок у 15% вартості машини, селянин працює на ній 5,5 років. Після сплати всіх лізингових платежів техніка переходить у повну його власність.

Утворення НАК "Украгролізинг" дасть змогу реформувати державні підприємства матеріально-технічного забезпечення АПК, розширити можливості селян у вільному ринковому виборі техніки та послуг.

Головою правління Компанії, на період до проведення перших загальних зборів акціонерів після прийняття рішення про приватизацію її майна, уряд призначив Василя Шпака.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також