Украинский текстиль попадет в Евросоюз

14.04.2001, 11:41

Украина подтвердила полное выполнение условий Европейского союза, необходимых для отмены в 2001 году квот на экспорт в страны-члены ЕС украинских текстильных товаров. (укр.)

Для цього прийнятою постановою уряду усунуто розбіжності щодо визначення ставок ввізного мита в Україну з країн ЄС шалей, хусток, кашне та інших аналогічних виробів з бавовни та штучних волокон. Дане рішення доповнює постанову уряду від 23 лютого цього року, якою було зменшено ставки ввізного мита на текстиль товарних позицій 51-63 груп до рівня, встановленого в країнах ЄС в поточному році. Зокрема це - бавовняна і джутова пряжа, бавовняні тканини, нитки, неткані матеріали, килими, одяг, трикотаж та інші текстильні вироби.

Скасування квот для українського текстилю до країн ЄС збільшить його експорт майже на $100 млн. Це дасть змогу розширити обсяги вітчизняного виробництва, поліпшити фінансове становище підприємств легкої промисловості. Завдяки цьому збільшаться надходження до Державного бюджету. Тільки у 2000 році обсяги виробництва в галузі зросли на 39%. Крім того, зниження ввізних ставок на текстиль стимулюватиме зростання його легального імпорту з країн, з якими Україна не має угод про вільну торгівлю.

За даними Мінекономіки, на країни ЄС припадає понад дві третини експорту українського текстилю, 90% якого складають готові швейні вироби.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також