ООН поможет в решении проблем ликвидации последствий аварии на ЧАЭС

19.04.2001, 12:59

18 апреля Вице-премьер-министр Украины Юрий Ехануров провел встречу с заместителем Генерального секретаря ООН по гуманитарным вопросам, координатором ООН по международному сотрудничеству в чернобыльских вопросах Кензо Ошимой. (укр.)

Заступник Генерального секретаря ООН під час свого візиту в Україну обговорює з українськими посадовими особами можливість вдосконалення теперішньої роботи міжнародного співтовариства в реалізації допомоги Україні щодо ліквідації наслідків Чорнобильської аварії. Зокрема, Кензо Ошіма пропонує перенести акценти в цій роботі ООН з мінімізації наслідків аварії на проблематику реабілітації та розвитку, яка відноситься до сфери діяльності програм та фондів ООН (таких як ПРООН, ЮНІСЕФ, ЮНФПА).

Український уряд підтримує зусилля ООН щодо поліпшення міжнародної допомоги Україні. Водночас Перший віце-прем'єр-міністр України Юрій Єхануров заявив, що Україна наполягає на збереженні координації міжнародного співробітництва в Чорнобильській тематиці на рівні заступника Генерального секретаря ООН, передбаченні певних коштів на чорнобильські програми з основних ресурсів ПРООН, а також збереженні в порядку денному Генеральної Асамблеї ООН питання щодо зміцнення міжнародного співробітництва з подолання наслідків аварії на ЧАЕС.

Заступник Генерального секретаря ООН Кензо Ошіма висловив підтримку позиції української сторони.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також