Украинская парламентская делегация отбывает в Страсбург

21.04.2001, 11:02

22 апреля в Страсбург отбывает Постоянная делегация Верховной Рады Украины в Парламентской Ассамблее Совета Европы для участия во второй части сессии ПАСЕ 2001 года, которая состоится 23-27 апреля. (укр.)

Згідно з проектом порядку денного сесії Асамблеї, затвердженим Бюро ПАРЄ 13 березня цього року, планується три дні поспіль - 24, 25 та 26 квітня - розгляд питань, пов'язаних з Україною.

Зокрема, у першій половині дня вівторка, 24 квітня, намічено розгляд питання про виконання Україною зобов'язань перед Радою Європи. Зі співдоповідями від Моніторингового комітету ПАРЄ виступлять Ханне Северинсен (Данія) та Рената Вольвенд (Ліхтенштейн).

Наступного дня - у середу, 25 квітня, на вечірньому засіданні ПАРЄ планується заслухати та прийняти рішення щодо питання про свободу слова та інформації у засобах масової інформації країн Європи (доповідь підготовлено членом Комітету ПАРЄ з питань культури, науки та освіти Гілою Хегі, Угорщина). Серед країн, в яких досліджувалися проблеми дотримання свободи слова та інформації, зокрема, є Україна, Росія, Азербайджан, Туреччина, Греція, Іспанія, Угорщина та ін.

У четвер, 26 квітня, - в день 15-ї річниці Чорнобильської катастрофи європейські парламентарії заслухають доповідь "П'ятнадцять років після Чорнобиля: фінансування стабільного вирішення питання", підготовлену членом Комітету ПАРЄ з економічних питань та розвитку лордом Понсонбі (Великобританія). Як поінформував заступник керівника української парламентської делегації, голова Комітету ПАРЄ з питань культури, науки та освіти Анатолій Раханський, це питання включено до порядку денного Асамблеї за наполяганням членів Постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ.

Квітнева сесія Парламентської Асамблеї РЄ планує також розглянути питання боротьби проти економічної та міжнародної організованої злочинності в Європі, дослідити ситуацію в Косово та прилеглих регіонах, проблеми захисту людського геному, окремі аспекти трансплантації людських органів, ситуацію на Близькому Сході, демографічні зміни та проблеми сталого розвитку в Європі тощо.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також