Вопросы реализации проекта "Укрытие" обсудили Олег Дубина с вице-президентом ЕБРР

04.04.2001, 11:40

3 апреля состоялась встреча Вице-премьер-министра Украины Олега Дубины с вице-президентом Европейского банка реконструкции и развития Йохимом Янке, на которой обсуждалась подготовка к реализации проекта "Укрытие" и его финансирование. (укр.)

Україна виконала всі умови для реалізації проекту перетворення об'єкту "Укриття" на екологічно безпечну систему, вважає Олег Дубина. За його словами, українська сторона настоюватиме на тому, щоб реалізація проекту "Укриття" проходила з максимальним використанням вітчизняних матеріалів та із залученням вітчизняних проектантів та виробників.

Олег Дубина зазначив, що остаточне рішення по реалізації та фінансуванню проекту буде схвалено на зустрічі країн "Великої сімки", яка повинна відбутися в Римі. Питання, які обговорювались під час зустрічі, були вирішені позитивно, сказав Віце-прем'єр-міністр.

Вартість проекту "Укриття" оцінено в $758 млн. Як відомо, всі роботи по проекту "Укриття" фінансуються країнами-донорами.

Віце-прем'єр-міністр також повідомив журналістам, що на початок квітня на складах ТЕС накопичено 1 млн. 518 тон вугілля. У березні споживачі сплатили 90% відвантаженого вугілля.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також