"Агро-2001". Послесловие в цифрах и фактах

14.06.2001, 11:27

Участники международной агропромышленной выставки-ярмарки "Агро-2001" за пять дней реализовали продукции и заключили контрактов на ее продажу на сумму 370 млн. грн. (укр.)

Це найбiльше досягнення за часи iснування виставки, повiдомив на прес-конференцiї за її пiдсумками перший заступник Мiнiстра аграрної полiтики України Юрiй Лузан.

Продемонструвати свої вироби у село Чубинське Київської областi цього року приїхали представники майже тисячi пiдприємств та органiзацiй з 23 країн свiту, що у 2,5 раза бiльше, нiж торiк. Широку експозицiю представили пiвсотнi пiдприємств Державного департаменту тракторного та сiльськогосподарського машинобудування Держпромполiтики України.

"Агро-2001" привернула увагу 80 iноземних фiрм, кiлькiсть яких цього року також була рекордною. Вперше у найбiльшiй аграрнiй виставцi України взяли участь дев'ять фiрм з Данiї. Представництво сiльгосппiдприємств Францiї збiльшилося з однiєї компанiї у 2000 роцi до дванадцяти нинi. Другий рiк поспiль ярмарок не обiйшло увагою Федеральне мiнiстерство захисту прав споживачiв, продовольства i сiльського господарства Нiмеччини. Iноземнi компанiї уклали 40 договорiв на продаж понад 70 комбайнiв загальною вартiстю майже 23 млн. грн.

З експозицiями виставки, що працювала з 29 травня по 2 червня, ознайомилися понад 110 тисяч вiдвiдувачiв. У рамках ярмарку проводилися днi регiонiв, галузей та окремих пiдприємств, презентацiї iнвестицiйних проектiв. За словами Юрiя Лузана, Мiнiстерство агрополiтики вже розпочало роботу з пiдготовки ярмарку-виставки "Київська осiнь", що пройде наприкiнцi вересня, виставки "Агро-2002", а також щодо участi українських пiдприємств у таких вiдомих мiжнародних заходах, як "Полагро" у Польщi та "Зелений тиждень" у Нiмеччинi.
Инф. газеты "Київська правда".

Читайте також