ЕБРР готов на большее

19.06.2001, 13:12

18 июня состоялась встреча Премьер-министра Украины Анатолия Кинаха с президентом Европейского банка реконструкции и развития Жаном Лемьером, на которой отмечалось, что правительство Украины и в дальнейшем будет уделять большое внимание сотрудничеству с ЕБРР, особенно в осуществлении структурных реформ и создании благоприятных условий для малого и среднего бизнеса. (укр.)

Глава уряду познайомив високого гостя з пріоритетами роботи новосформованої урядової команди. Зокрема, він відзначив нагальну потребу у професійній та ефективній співпраці з Верховною Радою, що дозволить прискорити роботу над прийняттям законодавчого пакету, необхідного для поглиблення структурних реформ. Таким ефективним інструментом співробітництва Прем'єр-міністр вважає консультативний орган, до якого мають увійти представники уряду, фракцій та груп Парламенту. Найближчим часом відбудеться її перше засідання.

А. Кінах звернув увагу Жана Лем'єра на ряд позитивних зрушень в українській економіці. Серед інших він згадав тенденції макроекономічних показників, позитивні зрушення в структурі експортно-імпортних операцій, зростання реальної заробітної плати за 5 місяців цього року на 6,7%.

Ж. Лем'єр в свою чергу привітав А. Кінаха з призначенням на посаду Прем'єр-міністра і подякував за цю зустріч, яка для нього є можливістю з'ясувати, яку саме політику проводитиме новосформований уряд. Президент ЄБРР високо оцінив той факт, що в нашій державі відбувається економічне зростання. Стосовно перспектив співпраці з Україною він наголосив: "Інвестиції Банку в Україні є досить значними, але ми готові на більше", додавши, що Банку добре відомі ті проблеми та ускладнення, які існують в Україні.

Президент Європейського банку реконструкції та розвитку Жан Лем'єр перебуває в Києві з офіційним візитом, який триватиме з 18 по 20 червня.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також