Сегодня нет альтернативы интеграции Украины в европейские и мировые экономические системы

06.06.2001, 11:52

Такое мнение выразил Премьер-министр Украины Анатолий Кинах 5 июня во время встречи с представителями Европейского банка реконструкции и развития. (укр.)

В ході зустрічі Анатолій Кінах у концентрованому вигляді виклав пріоритети діяльності України та визначив найважливі сфери співпраці з ЄБРР.

Він запевнив, що Україна, консолідованими зусиллями Уряду і парламенту, шляхом системних та професійних дій продовжуватиме ринкові, демократичні реформи у нашій державі. Анатолій Кінах зазначив, що Україна й далі приділятиме велике значення поглибленню співпраці з ЄБРР. При цьому він додав, що Україна "робитиме все можливе для того, щоб в стислі терміни відновити співпрацю з Міжнародним Валютним Фондом, що є основою залучення інвестицій, позитивним сигналом довіри до України з боку потенційних інвесторів".

Анатолій Кінах зауважив, що Україна поглиблюватиме ті позитивні зрушення, які були досягнуті попереднім Урядом. Пріоритетом взаємодій з ЄБРР залишається співпраця у реалізації структурних ринкових реформ, зокрема, продовження приватизації стратегічних об'єктів на прозорих конкурсних умовах, передусім в енергетичному секторі. Анатолій Кінах зазначив, що головною метою приватизації має бути не наповнення бюджету, а визначення стратегічного власника з метою залучення інвестицій, високих технологій та підвищення ефективності цих підприємств. Глава Уряду також наголосив на необхідності швидкого прийняття податкового кодексу, проведення адміністративної реформи.

На думку Прем'єр-міністра, співпраця України з ЄБРР повинна мати довгостроковий та системний характер і не залежати від політичної кон'юнктури.

Олів'є Декамп, директор бізнес групи "Північна, Східна Європа та Кавказ", у свою чергу зазначив, що наявність позитивного досвіду у реалізації спільних проектів є запорукою успішного співробітництва в майбутньому. Важливим у цьому контексті, стане візит Жана Лем■єра, що має відбутися за два тижня. "Ми бачимо своє завдання тут в тому, щоб надавати Україні допомогу в цей перехідний період", сказав він.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також