Украина увеличит экспорт добавок к бензину

08.06.2001, 11:16

Кабинет Министров Украины принял распоряжение, согласно которому отечественные заводы смогут значительно увеличить на выгодных условиях экспорт, в частности в страны Европейского Союза, кислородосодержащих добавок к бензину. (укр.)

Потреба в них викликана тим, що досі етанол та інші подібні добавки відправлялися на експорт під кодом "спирт", отже й обкладалися акцизним збором. Це ставило наших виробників у невигідні умови, стримувало випуск цих добавок. Відтепер етанол та інші подібні вироби із спирту матимуть код "антидетонаційних добавок до бензину", що не обкладаються акцизом.

Умовою експорту є також супроводження цих вантажів при автоперевезенні підрозділами митної варти або воєнізованої охорони - на залізниці. Натомість замовник (нерезидент) може надати фінансові гарантії у формі грошової застави в розмірі всіх податків, зборів, обчислених як для оподаткування цієї продукції у разі її реалізації на території України.

Як відомо, відповідно до державної програми "Етанол", розробленої за дорученням Президента України, передбачено переведення частини потужностей наших спиртових заводів на випуск високооктанових кисневмісних добавок до бензинів та технічного спирту із сільськогосподарської сировини. Нині вже технологічно переоснащено 8 спиртових заводів, які здатні випускати 60 тисяч тонн кисневмісних добавок до бензинів та понад 5 млн. декалітрів технічного спирту для двигунів. Цього цілком достатньо для внутрішніх потреб та експорту.

Збільшення випуску екологічних видів пального також відповідає міжнародним зобов'язанням України щодо відмови до 2005 року від виробництва та застосування шкідливого етилованого бензину.
Инф. прес-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також