Купаться на пляже можно после санэпидемстанции

12.07.2001, 10:28

В настоящее время в Украине работает 454 пляжа, 383 из которых морского и 71 речного побережья. (укр.)

Прес-служба Міністерства охорони здоров'я повідомляє, що санепідемслужба закрила 27 пляжів у Криму, Донецькій, Миколаївській, Одеській областях та Севастополі. На Кримському півострові, у Запорізькій і Херсонській областях, Києві 148 пляжів ще тільки... готують до відкриття.

У Криму всього 305 пляжів. Закрито шість: у Саках міський, у Ялті "Сонячний" - на реконструкцію на весь сезон, "Приморський" і "Масандрівський" - тимчасово, у зв'язку з невідповідністю санітарно-технічним нормам, та два міські пляжі у Гурзуфі. У Севастополі відкрито 5 пляжів. Через викид стічних вод від каналізаційно-насосної станції у море закрито пляж "Пісочний".

У Донецькій області відкрито спеціалісти санепідемслужби закрили шість річкових пляжів: біля Донецька (річка Кальміус, "Донецьке море") та Горловки (басейн річки Кринка). У Запоріжжі відхилення від стандарту виявлені у пробах річкової води біля пляжу бази відпочинку "Хвиля" (біля міських пляжу "Гребний канал" та зони відпочинку, пляжу санаторію-профілакторію "Джаз").

У Миколаївській області закрито три річкових пляжі: міські у Вознесенську (через невідповідний санітарно-технічний стан), Первомайську і Миколаєві (через невідповідність стандартам води). В Одеській області закрито 10 морських пляжів, з них дев'ять в курортній зоні ("Чорноморка", "Лузанівка", "Отрада", "Аркадія", "Ланжерон", "Дельфін", 10, 13, 16 станції Великого Фонтану) та один у Кілії, а також лиманний пляж у тій же Кілії через невідповідність стандартам води. У Херсонській області працює 44 пляжі (це лише 70%), з них 27 морських у Скадовському та Голопристанському районах. Решта ще не відкривалася через відсутність офіційного дозволу та непідготовленість до сезону.

У Києві із дев'яти зареєстрованих працює чотири пляжі та зони відпочинку, що розташовані на берегах Дніпра: два у Гідропарку (дитячий та "Довбичка-2") у Дніпровському районі, пляж у Пущі-Водиці та на озері Чорторой у Ватутінському районі. Готуються до відкриття пляжі на озері Тельбін у Харківському районі, "Центральний" на Трухановому острові, "Венеція" у Гідропарку та пляж на озері Вербне у Мінському районі.
Валентина Неліна.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також