Началась активная фаза учений

12.07.2001, 10:28

В cеверо-западной части Черного моря началась активная фаза учений "Си Бриз-2001". (укр.)

10 липня кораблі і судна України, Туреччини та США - учасників міжнародного навчання "Сі бриз-2001" вранці залишили порт Одеси з метою відпрацювання відповідних завдань в північно-західній частині Чорного моря.

З 10 по 12 липня 9 кораблів і суден цих країн в рамках проведення операції з підтримання миру і надання гуманітарної допомоги постраждалій від стихійного лиха умовній Зеленій республіці здійснюють проводку за тралами, тактичне маневрування, передачу вантажів на ходу, артилерійські стрільби по морській і повітряній цілям, проводять навчання з контролю судноплавства (ембарго), радіообміну, рятування людини, що опинилася за бортом, а також навчання із заправки пальним корабля на ходу, його буксирування тощо.

За планом берегової фази, яка проходить на полігоні "Чабанка" неподалік Одеси, близько 400 морських піхотинців США, України та Туреччини здійснюють практичні стрільби, контрснайперські, конвойні, евакуаційні операції, знешкодження засад, тренування з десантування на бронетехніці з кораблів на берег та інші заходи.

Дії миротворців в морі та на березі підтримують і забезпечують вертольоти і літаки морської авіаційної групи ВМС України, а також 4 літака від ВПС України. Зокрема, вертоліт Ка-29 здійснив стрільбу по надводній мішені - кораблю-порушнику ембарго. Морська авіація також буде задіяна у висвітленні надводної обстановки, забезпеченні безпеки мореплавства і польотів, десантуванні з повітря в море, супроводженні колон гуманітарних вантажів і вивезенні поранених, висадці оперативних груп для підтримання громадського порядку, транспортних перевезеннях.

Паралельно з цими діями на базі штабу Західного морського району ВМС України (м. Одеса) за участі військовослужбовців 13 країн світу проходить комп'ютерне командно-штабне навчання. "Сі бриз-2001" продовжиться по 16 липня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також