Начинается третий этап учений "Си бриз-2001"

14.07.2001, 11:55

Сегодня, 14 июля, на полигоне "Чабанка" в Одесской области начинается третий этап береговой фазы учений "Си бриз-2001", в котором примут участие 400 морских пехотинцев США, Украины и Турции. (укр.)

Він триватиме до 16 липня за темою: "Висадка об'єднаного батальйону миротворчих сил на необладнане узбережжя, створення зони безпеки, виконання завдань миротворчої операції у зоні конфлікту." Навчання розпочнеться демонстрацією почесним гостям. Морські піхотинці, об'єднані в миротворчий батальйон, демонструватимуть виконання завдань за призначенням. Сили швидкого реагування, зокрема, здійснять висадку на берег амфібійних бойових машин, проведуть не бойову евакуаційну операцію, надаватимуть першу медичну допомогу постраждалим тощо.

День VIP розпочнеться 14 липня о 9:00. Взяти участь в ньому запрошені командувачі флотів, інші посадові особи - представники країн-учасниць. Програма Дня для почесних гостей передбачає також огляд мобільного шпиталю МНС України, демонстрацію дій миротворчих сил у морі, огляд командного пункту і штабу керівництва навчання.

Напередодні, 12 липня, завершилася дводобова морська фаза навчань, яка проводилася у Північно-Західній частині Чорного моря за участі кораблів і суден флотів України, Туреччини та США. Військові моряки провели навчання з тактичного маневрування, радіообміну, контролю судноплавства, буксирування корабля, заправки пальним на ходу, з протикатерної оборони, здійснили стрільби по морській та повітряній цілям. Українські вертольоти і літаки під час цієї фази проводили патрулювання у районі ембарго, пошук корабля, який зазнав лиха у морі, та наведення на нього пошуково-рятувальних сил.

За планом комп'ютерного командно-штабного навчання представники Болгарії, Великої Британії, Греції, Італії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Російської Федерації, Румунії, Сполучених Штатів Америки, Туреччини та України продовжують виконання завдань миротворчої операції. Темою навчання, яке продовжиться по 16 липня, є проведення миротворчої операції, спрямованої на підтримання миру та надання гуманітарної допомоги постраждалій від стихійного лиха умовній Зеленій республіці. Загалом у "Сі бриз-2001" беруть участь 1,5 тисячі чоловік, 9 кораблів та суден, 7 літаків, 3 вертольоти, 34 одиниці броне- і автотехніки. У навчанні також задіяні 52 фахівця Міністерства України з надзвичайних ситуацій, в тому числі 32 медичних працівника мобільного шпиталю МНС.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також