Утверждена новая система аккредитации вузов

11.08.2001, 12:54

Постановлением Кабинета Министров Украины утверждено новое положение об аккредитации высших учебных заведений и специальностей в высших учебных заведениях и высших профессиональных училищах всех форм собственности. (укр.)

Цей документ вирішує низку суперечливих організаційно-правових проблем, що назріли з часу запровадження акредитації вищих навчальних закладів у 1996 році. На основі цього досвіду, нову систему державного визнання статусу вищого навчального закладу зроблено менш громіздкою і тривалою, але більш прозорою за рахунок ширшого залучення громадськості. Упорядковано й систему акредитаційної експертизи, яка значно ускладнювала її проведення, вносила елементи монополізму і необ'єктивності. Новим порядком зменшено витрати вищих навчальних закладів на проведення акредитаційних експертиз. Завдяки цьому більш раціонально будуть використовуватися видатки бюджетів усіх рівнів на підпорядковані навчальні заклади.

Водночас посилено державний контроль за процесами акредитації і забезпечення прав громадян щодо якості освітніх послуг, що надаються навчальними закладами.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також