"Острожской академии" - 425 лет

16.08.2001, 16:36

Кабинет Министров Украины издал распоряжение, которым предусмотрены мероприятия по подготовке юбилея Национального университета "Острожская академия". (укр.)

Нинішній університет є наступником Острозької слов'яно-греко-латинської академії ХVІ століття, яка з часом стала оплотом слов'янської освіти. З назвою цього університету пов'язані перші слов'янські видання - знамениті Буквар і Граматика, слов'яномовна Біблія та теолого-філософські праці. І нині Національний університет "Острозька академія" готує еліту наукових кадрів.

До ювілею буде випущено пам'ятну медаль на честь засновника Академії князя Василя-Костянтина Острозького. Заходами намічено реставрувати пам'ятки архітектури, що входять до комплексу Академії, побудувати читальний зал наукової бібліотеки, житло для викладачів, благоустроїти територію.

Проведенням у жовтні цього року Всеукраїнської конференції "Острозька академія в контексті історії України" мають завершитися урочистості, присвячені 425-річчю цього найстарішого вищого навчального закладу Східної Європи.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також