Создается единая система идентификации сельскохозяйственных животных

07.08.2001, 11:09

Все существующие в настоящее время в Украине 10,4 млн. голов крупного рогатого скота будут занесены в единую систему идентификации и регистрации сельскохозяйственных животных, которая создается для усиления охраны территории страны от эпизоотических заболеваний. (укр.)

Система є одним із комплексних заходів на виконання затвердженої урядом Програми запобігання та ліквідації проявів захворювання великої рогатої худоби на губчатоподібну енцефалопатію та інших пріонних інфекцій на території України в 2001-2010 роках. Як відомо, програму було прийнято у зв'язку з ускладненням епізоотичної ситуації щодо так званого "коров'ячого сказу" в країнах Західної Європи. Всього це особливо небезпечне для тварин і людей захворювання зареєстровано в 16 країнах світу.

Розроблена на базі європейських вимог єдина система ідентифікації і реєстрації великої рогатої худоби забезпечить вірогідний зоотехнічний і ветеринарний контроль за поголів'ям як всередині країни, так і при його експорті чи імпорті. При цьому кожна тварина матиме свій паспорт, а дані про неї занесені до автоматизованої Національної інформаційної бази. Важливо, що таким сучасним ветеринарним контролем буде охоплена і худоба населення, в господарствах якого виробляється майже 60% валової аграрної продукції.
Пресс-служба Кабинета Министров Украины.

Читайте також