Эпидемии кишечных заболеваний обнаружены в двух областях Украины

19.09.2001, 11:20

В Запорожской области в больницах с диагнозом "острая пищевая токсикоинфекция" находится 85 человек, а в Сумской области с диагнозом "дизентерия" госпитализировано 26 человек. (укр.)

Станом на 7 год. 19 вересня на лікуванні у центральних районних лікарнях Токмацького, Михайлівського, Василівського районів та обласній Запорізькій лікарні з діагнозом "гостра харчова токсикоінфекція" знаходяться 85 осіб, з яких 10 дітей. Стан хворих задовільний, тяжко хворих немає. Нових випадків захворювання за добу не виявлено. Відповідними службами проводиться комплекс заходів з пошуку та закриття джерел розповсюдження захворювання, збудником якого, за попередніми даними, стали вібріони, виявлені у малосольній кільці. На місці події працюють фахівці санітарно-епідеміологічної служби області. В лікувальних закладах провадяться інтенсивні терапевтичні заходи.

Станом на 7 год. 19 вересня до Конотопської центральної районної лікарні госпіталізовано 26 осіб - 19 дітей (троє у тяжкому стані) та 7 робітників відомчого дитсадка "Вітерець" (м. Конотоп) Південно-Західної залізниці. Попередній діагноз - дизентерія. На місці події працюють фахівці санітарно-епідеміологічної служби області, м. Конотоп та Південно-Західної залізниці, якими обстежено 150 дітей та 50 дорослих. Тривають лабораторні дослідження з виявлення причин захворювання.
Инф. МЧС Украины.

Читайте також