Наши 470-ые - опять первые

19.09.2001, 11:00

Яхтсмены из Днепропетровска Евгений Браславец и Игорь Матвиенко стали чемпионами мира. (укр.)

"Золотим дублем" увінчали черговий успішний сезон наші знамениті яхтсмени Євген Браславець та Ігор Матвієнко. Навесні олімпійські чемпіони Атланти у класі "470" за традицією впевнено виграли чемпіонат Європи, а 17 вересня дніпропетровський дует вдруге "озолотився" вже на чемпіонаті світу.

Проходила світова першість у Словенії, поблизу містечка Рупер, і відзначимо, що старт українцям не вдався. Зате захопивши лідерство після сьомого етапу, Браславець і Матвієнко не віддали його до фінішу нікому. Найближче підібралися до наших найголовніші суперники - англійці Ніколас Роджерс і Джо Гленфілд, яких Євген з Ігорем випередили на два десятки очок.

Водночас очікуваного золотого "дубля" на цьому чемпіонаті вітчизняні шанувальники вітрильного спорту не дочекалися - лідери жіночої класифікації класу "470", неодноразові чемпіонки світу та Європи Руслана Таран й Олена Пахольчик участі у світовій першості не брали. Причина поважна - Руслана Таран, за прикладом своєї подруги й партнерки, стала матір'ю.
Лариса Алексеева.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також