Сборная Украины на 9 месте

04.09.2001, 11:09

Сборная Украины после 5 дней соревнований Игр Доброй воли, которые проходят в австралийском Брисбене, занимает 9 позицию с 8 медалями, из них 1 золотая, 3 серебряные и 4 бронзовые. (укр.)

Половина українських спортсменів вже закінчили свої виступи на цих змаганнях. Залишилося чекати українських боксерів, які розпочнуть свої бої 6 вересня, а також в стрибках з трампліна виступлять Ганна Сорокіна та Олена Жупіна. В фігурному катанні змагатимуться Олена Ляшенко, Олена Савченко та Станіслав Морозов, а також Олена Грушіна та Руслан Гончаров. Небезпідставно розраховують українці на нагороди і в легкій атлетиці, де виступлять чемпіонка світу в бігу на 100 метрів Жанна Пінтусевич-Блок, "срібна" призерка чемпіонату світу в стрибках у висоту Інга Бабакова, а також "бронзовий" призер сіднейської Олімпіади в стрибках у довжину Роман Щуренко.

Отже з урахуванням українських боксерів, які також є одними з головних претендентів на медалі, сподіваємося, що в Брісбені гімн України пролунає ще не один раз.

Варто зауважити, що на цих змаганнях в першу чергу враховується кількість завойованих нагород, а не їх якість. Лідером в командному заліку є збірна Австралії, яка здобула 59 медалей. Далі йдуть: США - 40; Росія - 31; Німеччина - 10; Угорщина - 10; Нова Зеландія - 9; Болгарія - 9; Румунія - 8; Україна - 8 і Китай - 7. Про це повідомляється на сайті "Champion.com.ua".

Читайте також