Указ Президента предусматривает улучшение условий труда шахтеров

22.01.2002, 11:33

Президент Украины подписал Указ "О неотложных мерах по улучшению условий труда и совершенствования государственного надзора за его охраной на предприятиях угольной промышленности". (укр.)

Документ видано з метою поліпшення умов праці, забезпечення додержання вимог законодавства про охорону праці та гірничого законодавства, зменшення аварійності та виробничого травматизму на підприємствах.

Кабінету Міністрів доручено організувати здійснення комплексу заходів щодо підвищення безпеки праці на підприємствах вугільної промисловості, передбачивши, зокрема, удосконалення управління охороною праці на підприємствах вугільної промисловості, у тому числі шляхом створення системи нагляду за додержанням вимог із безпеки праці (державний, місцевий та громадський нагляд).

Згідно з Указом, Фонд держмайна має забезпечувати у процесі приватизації підприємств вугільної промисловості додержання вимог законодавства про охорону праці, а також виконання покупцями підприємств вугільної промисловості заходів щодо створення безпечних і нешкідливих умов праці на цих підприємствах.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також