Планируются первые украино-итальянские учения

29.01.2002, 12:41

Во время конференции украинские и итальянские военные обсудят вопросы планирования первого совместного миротворческого учения аэромобильных подразделений. (укр.)

29-31 січня на 235-му загальновійськовому полігоні "Широкий лан" Південного оперативного командування (Миколаївська обл.) триватиме початкова конференція з планування першого спільного миротворчого навчання аеромобільних підрозділів Сухопутних військ Збройних Сил України та Збройних Сил Італії.

Українську військову делегацію на цій конференції очолює начальник управління аеромобільних військ Сухопутних військ ЗС України полковник Іван Якубець. Передбачається, що українські та італійські військові обговорять і визначать склад та засоби учасників навчання, а також питання планування та всебічного забезпечення спільних маневрів. Планується, що перші спільні миротворчі навчання за участю українських та італійських аеромобілістів відбудуться на полігоні "Широкий лан" в липні цього року.

Проведення спільних навчань на території України із залученням підрозділів збройних сил іноземних країн стало можливим після ухвалення 17 січня 2002 року Верховною Радою України Закону "Про рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2002 році для участі у багатонаціональних військових навчаннях". Згідно цього Закону на території України заплановано провести шість багатонаціональних військових навчань в рамках та "дусі" програми "Партнерство заради миру".
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також