Украинские военные займутся проверкой готовности миротворцев США

31.01.2002, 11:32

Украинские миротворцы "Укрполбата" примут участие в сертификации 1-й механизированной дивизии вооруженных сил США. (укр.)

З 30 січня по 1 лютого в розташуванні 1-ої механізованої дивізії збройних сил США (м. Хохенсельт, Німеччина) перебуватиме група українських військових, яку очолює заступник командувача Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України з бойової підготовки генерал-майор Олександр Коценко.

Метою візиту українських військових є підготовка до участі українських миротворців спільного україно-польського батальйону у проведенні сертифікації підрозділів 1-ої механізованої дивізії збройних сил США, яка вважається базовою у складі багатонаціональної бригади "Схід" сил КФОР у Косово.

Передбачається, що під час сертифікації підрозділів американського з'єднання українські миротворці візьмуть участь у перевірці готовності американських підрозділів, які найближчим часом замінять своїх співслужбовців в ході чергової ротації контингенту США у Косово до виконання ними завдань за призначенням. Сертифікацію заплановано здійснити протягом лютого-березня 2002 року.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також