Должникам ограничат подачу электричества

11.12.2002, 11:54

ОАО "A.E.С. Киевоблэнерго" ограничит потребление электроэнергии государственных учреждений-должников в Киевской области. (укр.)

З 11 грудня цього року ВАТ "А.Е.С. Київобленерго" має намір відключити від споживання електроенергії державні установи Київської області, які фінансуються з державного та місцевого бюджетів і які заборгували за спожиту електроенергію. Загальна сума боргу бюджетних установ перед ВАТ "А.Е.С. Київобленерго" складає понад 13 мільйонів гривень. Такий великий борг ускладнює 100% щомісячну сплату компанією державному підприємству "Енергоринок" за електроенергію. Повне виконання обов'язків енергорозподільчої компанії перед "Енергоринком" дозволяє йому розрахуватися з генеруючими компаніями, а ті, в свою чергу, можуть сплатити шахтарям за поставлене вугілля.

ВАТ "А.Е.С. Київобленерго" попередньо поінформувала усі організації/установи-боржники на місцях про те, що визнає за необхідне відключення їх від енергопостачання, якщо вчасно не буде вжито заходів по сплаті заборгованості.

Серед організацій/установ-бржників - районні адміністрації, прокуратури, суди, податкові інспекції, військові частини, ДАІ, освітні установи.

ВАТ "А.Е.С. Київобленерго" готова до усіх законно-визнаних заходів, аби уникнути відключення електроенергії від споживачів-боржників. Зокрема, Постановою Кабінету Міністрів України "Про проведення розрахунків бюджетних установ за спожиті енергоносії" від 11 листопада 2002 року, N1693 передбачено процедуру проведення розрахунків, однак на практиці енергопостачальні компанії не можуть зібрати кошти за спожиті енергоносії і змушені вдаватися до відключень або обмежень енергопостачання.

ВАТ "А.Е.С. Київобленерго" - одна з двох енергорозподільчих компаній (друга - ВАТ "A.E.С. Рівнеенерго"), контрольні пакети яких були придбані весною 2001 року на тендерній основі однією з найбільших світових енергетичних компаній "AES Inc" ("Applied Energy Systems"). "А.Е.С. Київобленерго" посідає 7-е місце по довжині ліній електропередач (46326,2 км) і 8-е місце за площами забезпечення електроенергією серед 27 енергорозподільчих компаній України. Основними споживачами електроенергії, яку постачає ВАТ "А.Е.С. Київобленерго", є понад 340 великих і середніх підприємств Київської області. Загальна кількість споживачів перевищує 796000 юридичних і фізичних осіб.
По материалам пресс-релиза ОАО "A.E.С. Киевоблэнерго".

Читайте також