Должники "Киевоблэнерго" отреагировали

18.12.2002, 14:41

Из общей суммы долга бюджетных организаций перед ОАО "А.Е.С. Киевоблэнерго", который составляет 13 миллионов гривен, компания планирует получить 11,3 миллиона гривен через проведение взаимозачетов с должниками до конца текущего года. (укр.)

Починаючи з 5 грудня 2002 року всі державні установи-боржники Київської області були попереджені про можливе відключення їх від енергопостачання. З 11 грудня цього року більшість цих організацій активно почала вживати заходів щодо погашення заборгованості, а деякі організації внесено до переліку підприємств і організацій, для яких будуть проведені взаєморозрахунки до кінця поточного року. Серед бюджетних установ, енергопостачання яких все таки було обмежено протягом 11 та 12 грудня, опинилися Національна Академія МВС, Інститут гідротехніки і меліорації, Інститут землеробства, що в м. Ірпінь, низка районних відділеннь МВС, управлінь юстиції, народних судів і військових частин Київської області. Електропостачання цих установ/організацій-боржників вже відновлено.

Однак, залишається невирішеним питання з державним підприємством "Чорнобиль-сервіс", яке обслуговує зону відчудження навколо Чорнобильської АЕС. Деякі об'єкти зони було відключено ще 12 грудня. ВАТ "А.Е.С. Київобленерго" продовжує вести активну роботу з керівництвом цього підприємства, однак, оскільки ніяких гарантій щодо погашення боргу в розмірі 480 тисяч гривень поки що не надано, компанія планує продовжити вимкнення електроенергії підприємству до 19 грудня поточного року.

Поки що невирішеним залишається питання й із водоканалом в м. Бровари та підприємством "Трубіжводопостачання" в м. Березань. Енергоспоживання обох підприємств було обмежено і не відновлено у повному обсязі через відсутність гарантій проплати боргу.

5 грудня цього року ВАТ "А.Е.С. Київобленерго" попередньо поінформувала усі організації/установи-боржники на місцях про те, що визнає за необхідне відключення їх від енергопостачання, якщо вчасно не буде вжито заходів по сплаті заборгованості. Борг організацій ускладнює ВАТ "А.Е.С. Київобленерго" 100% щомісячну сплату компанією державному підприємству "Енергоринок" за електроенергію.

ВАТ "А.Е.С. Київобленерго" - одна з двох енергорозподільчих компаній (друга - ВАТ "A.E.С. Рівнеенерго"), контрольні пакети яких були придбані весною 2001 року на тендерній основі однією з найбільших світових енергетичних компаній AES Inc (Applied Energy Systems). Основними споживачами електроенергії, яку постачає ВАТ "А.Е.С. Київобленерго", є понад 340 великих і середніх підприємств Київської області. Загальна кількість споживачів перевищує 796000 юридичних і фізичних осіб.
По материалам пресс-релиза ОАО "А.Е.С. Киевоблэнерго".

Читайте також