Для улучшения работы правоохранительных органов

20.02.2002, 11:00

Президент Украины подписал Указ "О мерах по дальнейшему укреплению правопорядка, охраны прав и свобод граждан". (укр.)

Документ видано з метою поліпшення роботи правоохоронних та інших державних органів у галузі додержання прав і свобод людини і громадянина, захисту життя та здоров'я особи, підвищення рівня боротьби зі злочинністю, забезпечення громадського порядку в державі.

Згідно з Указом, пріоритетними напрямами діяльності правоохоронних органів вважається боротьба зі злочинами проти особи, власності, з організованою злочинністю і корупцією, тероризмом, торгівлею людьми, відмиванням коштів, здобутих злочинним шляхом, правопорушеннями у бюджетній сфері, незаконним обігом наркотичних засобів, зброї та вибухових речовин.

Правоохоронним органам доручено звернути увагу на наявні в їхній діяльності факти недодержання норм законів, тяганини у викритті та розслідуванні злочинів й інших правопорушень, невжиття своєчасних заходів щодо охорони прав і свобод людини і громадянина.

Кабінету Міністрів України доручено, зокрема, подати на розгляд Верховної Ради низку проектів законів, що стосуються зазначених питань, а також проаналізувати та розглянути на засіданні уряду стан виконання Комплексної програми профілактики злочинності на 2001-2005 роки.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також